THE BASIC PRINCIPLES OF MARKA YARATMA

The Basic Principles Of marka yaratma

The Basic Principles Of marka yaratma

Blog Article

Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, web site sayfamıza mutlaka göz atın.

Marka konumlandırmasına örnek olarak; bir araba markası yaratıldığında sektörde birçok rakibe karşı yarışacağı açıktır. Genel bir pazar değerlendirmesi yaparak rakiplerin markalarını genellikle hangi özelliklerle öne çıkardığı saptanır.

Potansiyel müşteriyi bir müşteriye çevirmek ve işletmenin pazar yarışındaki rakiplerinden farklılaşma adımları, marka yönetimi kavramını gerektirir.

Konunun daha net, açık ve anlaşılabilir olması adına, slogan bulurken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, slogan yazmanın püf noktalarını ve slogan oluşturmanın inceliklerini madde madde sıralamaya çalışacağım.

Rekabetin giderek arttığı ve tercih edilmek için farklılaşma stratejilerinin yapıldığı marka pazarında, tüketicinin gözünde ilk marka yaratma sıraya yerleşmek markaların temel hedefi haline geldi.

Ünlü ve başarılı markaların görünmeyeni satabilmesi, yani markanın kendi alım gücüne sahip olması, başarılı marka yönetme aşamalarından geçiyor.

Marka yaratma sürecinde ya da markalaşma çalışması yapılırken atılacak ilk advertisementım sürecin planlanması ve bu program dahilinde bir strateji oluşturulmasıdır.

Hedef kitlenize yalan söylemeniz, olmayan şeyleri vadetmeniz ve gerçeklikten kopuk mesajlar iletmeniz, her şeyden önce markanıza verdiğiniz en büyük zarardır.

Bu gibi durumlar şirketin asıl odaklanmak istedikleri ürüne gölge düşürebilir. Örnek olarak, Coca Cola’nın “Zero” markasıyla çıkardığı şekersiz ürünü, çok kısa sürede ana marka olan Coca Cola’nın önüne geçmiş ve artık ürün “Zero” ismiyle anılır olmuştu.

Pazarlamanın, yüzünü tüketiciye dönmesiyle başlayan müşteri odaklı satış teknikleri ve marka çalışmaları, belli hedef ve advertımlarla sadakat yaratmaya çalışıyor.

Bu nedenle çalışanlara gerekli eğitimlerin verilmesi ve çalışanların zihninde marka ruhunun Web bir şekilde yer alması gerekir.

Gündelik hayatta sıklıkla kullandığımız kelimeleri birbirine ekleme ya da farklı bir şekilde yorumlama ile isim oluşturabilirsiniz. İsminiz hem tanıdık hem de özgün bir izlenim verir. Örneğin, “Fitvita” yoga, pilates ve sağlıklı yaşam ürünleri için kullanılabilir.

Markaların yalnızca pazar karlarını artworkırmak için değil, günümüzde pazarlamanın göbeğinde konumlanan tüketicinin ihtiyaç ve isteklerine yanıt vermek için de doğru yer ve zamanda stratejileri uygulaması şartwork.

6. İnovasyon: Markanızın rakiplerinden ayırt edilmesini sağlamak için sürekli yenilikçi ürün ve hizmetler sunun.

Report this page